Громада Схід
Колл-центр, Марiуполь:
+380 (67) 792 25 28
+380 (50) 02 962 11
Колл-центр, Краматорськ:
+380 (67) 792 25 28
+380 (50) 02 962 11
21.04.2021

Українцям пощастило, адже в нас – цілих два великодні десерти: печена паска та її сирний варіант. Готується сирна заварна паска дуже швидко, буквально за 30 хвилин. Традиційно сирну паску відстоюють у спеціальних пластикових або дерев’яних формах. Але якщо у вас немає такої форми – не біда. Можна скористатися будь-яким відповідним посудом будь-якої форми. Навіть ситом чи друшляком.

Що потрібно:

  • сир (кисломолочний, той, що «творог») – 700 г
  • вершки (не менше 30% жирності) – 350 мл
  • яєчні жовтки – 5 шт.
  • цукор – 150 г
  • цукор ванільний – 10 г
  • вершкове масло – 100 г
  • лимон – 1 шт.
  • родзинки – 75 г
  • сіль – дрібка
  • прикраси – за бажанням.

Як готувати:

  1. Для сирної паски нам потрібен досить сухий і жирний сир. Якщо сир недостатньо сухий, необхідно його обернути в марлевий мішечок і поставити під прес на ніч, щоб стекла рідина, і тільки потім приступати до приготування паски. Для отримання легкої кремової консистенції перетріть сир через сито або перебийте блендером.
  2. З’єднайте в мисці жовтки з цукром і ванільним цукром. Добре перетріть їх вінчиком до білого кольору.
  3. Налийте в сотейник вершки (200 мл) і прогрійте на невеликому вогні, постійно помішуючи, до появи пари над поверхнею. Потім перелийте вершки в миску до жовтків і добре перемішайте вінчиком. Поверніть отриману суміш в сотейник.
  4. На маленькому вогні при постійному помішуванні заваріть суміш до легкого загустіння (повинна вийти консистенція рідкої сметани). Додайте заварені жовтки і розм’якшене вершкове масло до сирної маси. Добре перемішайте до повного об’єднання. На цьому етапі можете за бажанням додати цедру лимона або апельсина, натерту на дрібній тертушці.
  5. Решту вершків збийте міксером до щільних стійких піків. Дуже акуратно вмішайте вершки у сирну масу.
  6. Родзинки додайте до маси та ретельно перемішайте. Їх можна замінити цукатами або горіхами, або покласти все разом.
  7. Форму для паски вистеліть марлею в два шари і наповніть сирною масою. Помістіть до холодильника мінімум на 6 годин, щоб маса застигла.
  8. Готову сирну паску переверніть на блюдо, приберіть марлю і прикрасьте на свій смак.